VOORZORGSMAATREGELEN SPMU

Het aanbrengen van semi permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat u goed bent uitgerust en genoeg heeft gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar u een SPMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

Daarnaast wordt het afgeraden om semi permanente make-up te laten zetten als u last heeft van één van de volgende aandoeningen:

Heeft u één van deze aandoeningen of gebruikt u antistollingsmiddelen of antibiotica? En wilt u toch SPMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl. 

Omdat er tijdens het zetten van semi permanente make-up een wond ontstaat is er een kans op besmetting van ziekten die via het bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat uw nieuwe SPMU gaat ontsteken. 

Let er in ieder geval op dat:


NAZORGMAATREGELEN SPMU

Nieuwe semi permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling en nazorg kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi resultaat leiden. Als u het behandelde gebied goed verzorgt duurt het ongeveer 6 weken tot de behandelde huid genezen is.

Tijdens het zetten van semi permanente make-up gaat de huid open, waardoor er een wond ontstaat. Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezingsproces.

Tijdens het helingsproces kunt u korstjes krijgen, dit is heel normaal. Het pigment zit onder de korstjes en daarom is het van belang dat u deze korstjes er niet af trekt/krabt. Om het behandelde gebied zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen kunt u de onderstaande adviezen volgen.

Let op: neem contact op met uw huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurveranderingen of chronische pijn. En toon uw huisarts uw pigmentpaspoort die u bij uw behandeling heeft meegekregen van uw spmu specialiste.

 

Behandel de SPMU tijdens het genezingsproces als volgt:

 

Ombre Powder Brows


Eyeliner

 

LipBlush

 

Een week na de behandeling zal de kleur met 40% tot 60% afnemen. Het kan zijn dat het pigment op bepaalde plekken minder goed heeft gepakt. Schrik hier niet van, dit is normaal en wordt bij de nabehandeling bijgewerkt. Een nabehandeling is dus noodzakelijk voor een optimaal resultaat en het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na de nabehandeling.

Externe factoren zoals peeling, scrubs en blootstelling aan te veel zon hebben invloed op de duurzaamheid van het behandelde gebied. Om de kleur van uw SPMU optimaal te behouden wordt het sterk aangeraden om een touch-up behandeling binnen de aangegeven periode te laten uitvoeren.

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer uw SPMU daarom elke dag in met zonnebrandcrème om verkleuring te voorkomen.