Kunstnagels

Nagelstyling is vakwerk, een ambacht om trots op te zijn!

Uw handen en nagels zijn uw visitekaartje, een eerste indruk maakt u tenslotte maar 1 keer!
Als gediplomeerd en gecertificeerd nagelstyliste, gespecialiseerd in Nail Art, voorzie ik u van de mooiste creaties. Maar ook voor een natuurlijke French Manicure-look, Gelpolish- of nagelbijtbehandeling, bent u bij mij aan het juiste adres. Wilt u ze glamourous of juist basic?

U kunt kiezen uit acryl- of gelnagels. Wilt u liever geen kunstnagels dan is gelpolish/igel/gellak wellicht een optie voor u, deze wordt namelijk op uw natuurlijke nagels aangebracht en blijft minimaal 2 weken mooi zonder afbrokkelen. 

Acryl is een methode waarmee er in relatief korte tijd een hele harde en stevige kunstnagel gemodelleerd kan worden. Acryl is zeer geschikt voor het verlengen van uw natuurlijke nagels. Acrylnagels zijn duurzaam en het is mogelijk om er de mooiste creaties mee te maken, door bijvoorbeeld glitter, strass-stenen of droogbloemen in het acryl te leggen. Maar daarnaast is acryl, door de eigenschappen, zeer geschikt om 3D Nail Art mee te maken. Hierbij kunt u denken aan een mooi strikje of bloemen, maar eigenlijk is alles mogelijk. Bespreek uw wensen en idee├źn met uw nagelstyliste.  

 

Acrylnagels

Acrylnagels bestaan uit een samenstelling van vloeistof en poeder die door de nagelstyliste op de juiste manier gemengd moeten worden, waarna het aangebracht wordt op uw natuurlijke nagels. Door een penseel in de vloeistof en daarna in het poeder te dopen, ontstaat er een kneedbaar bolletje. Daarmee wordt de kunstnagel gemodelleerd. Het acrylsysteem hardt uit door blootstelling aan de lucht. Als de laag droog (hard) is, vijlt de nagelstyliste uw nagels in het gewenste model.

U kunt uw eigen nagels laten verlengen door middel van een tip of sjabloon. Een tip wordt op de nagel aangebracht om de gewenste lengte te bepalen. Daarna wordt het acryl aangebracht, wat stevigheid en vorm aan de nagel geeft. Een sjabloon wordt tegen de nagel aangezet en het acryl wordt direct op de sjabloon aangebracht. De sjablonen worden verwijderd wanneer het acryl voldoende uitgehard is. Door deze techniek wordt er vanuit uw eigen nagel verlengd. Wanneer ik uw nagel zie kan ik u goed adviseren welke techniek het beste bij uw nagels past.

Het voordeel van acrylnagels ten opzichte van gelnagels is dat acryl droogt door de lucht en gelnagels alleen onder een uv-lamp. Ook is acryl sterker dan gel, maar gel is geurloos en acryl heeft een sterke geur. 

De gemiddelde tijd van het zetten van een nieuwe set acrylnagels is ongeveer 2 uur (excl. Nail Art).

Het zetten van Acrylnagels:

De nagelstyliste gaat bij het zetten van acrylnagels als volgt te werk:

Nagelversteviging:

Acrylnagels zijn ook uitermate geschikt voor nagelversteviging. Heeft u natuurlijke mooie nagels die bijvoorbeeld makkelijk scheuren of splijten? Dan kunt u ze laten verstevigen door over uw eigen nagels een laagje acryl te laten aanbrengen. Een gunstige eigenschap van acryl is dat het zeer hard is. U zult met een actieve levensstijl niet snel uw nagels breken of scheuren.

Bijvullen:

Acrylnagels zijn geen plaknagels, acrylnagels worden gemaakt van hetzelfde materiaal als kronen of kunsttanden en zijn 60 keer zo sterk als gewone nagels. Hierdoor is de kans op breuken zeer gering. Acrylnagels worden aangebracht op uw natuurlijke nagels die iedere week zo'n 0,5 tot 1,5 mm groeien. Om de conditie van uw kunstnagels op peil te houden, is het noodzakelijk deze regelmatig bij te laten werken. Afhankelijk van de groei van uw eigen nagels, worden ze meestal om de 3 a 4 weken bijgewerkt. Bij een nabehandeling wordt eerst een laagje van het oude acryl afgevijld. Zo wordt voorkomen dat uw nagels te dik worden. De lengte wordt opnieuw bepaald. Eventuele aanpassingen qua vorm of kleur worden aangebracht en de apex (zwaartepunt wat zorgt voor balans in de nagel) wordt weer op het goede punt aangebracht door middel van een nieuw laagje acryl. De nagels worden bijgevijld en er wordt een nieuwe laag topcoat aangebracht. Uw nagels zien er weer perfect uit voor de komende 3 a 4 weken!

Verwijderen:

Acrylnagels verwijderen is geen probleem, mits u ze vakkundig laat verwijderen. Hiermee verzekert u zichzelf ervan dat uw natuurlijke nagels onbeschadigd blijven. 

Nazorg:

Salon SanTari raadt u aan om uw kunstnagels dagelijks te verzorgen met nagelriemolie. Dit verzorgt de natuurlijke nagel en uw nagelriemen (geen velletjes, etc.) en zorgt voor behoud van de kunstnagels. 

U kunt tevens in de salon terecht voor:

Vraag aan uw nagelstyliste of ze gediplomeerd/gecertificeerd is. Als er te veel op uw natuurlijke nagels gevijld wordt of de kunstnagels hardhandig verwijderd worden, kunnen uw nagels blijvend beschadigen. Een goede nagelstyliste kan beschadigingen aan uw nagels beperkt houden.

Meer informatie met betrekking tot onderhoudsadviezen vindt u op de pagina Informatie, onder het kopje 'veelgestelde vragen'.