(Ombré) Powder Brows

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van semi permanente make-up. 
Met deze techniek van semi permanente make-up voor wenkbrauwen wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd met een SPMU apparaat waardoor het lijkt alsof u uw wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder heeft ingekleurd. De aanzet van de wenkbrauwen wordt lichter in geschaduwd en naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft maar ook heel zacht en natuurlijk oogt. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat u na gemiddeld 1 jaar uw wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van uw perfecte brows.
 
Om het beste resultaat te realiseren worden alle pigmentaties in twee of drie behandelingen uitgevoerd. Bij uw eerste behandeling gaan we gezamenlijk de vorm en kleur van uw pigmentatie bepalen. De kleur neemt na de behandeling met ongeveer 40% tot 60% af, omdat de opperhuid zich vaak vernieuwd. Hierdoor wordt de kleur lichter. Tijdens de 2e (en 3e) behandeling werken we de accenten en kleur bij, zodat het gewenste resultaat wordt bereikt. U krijgt na uw behandeling een nazorgformulier mee waarop beschreven staat hoe u uw Semi Permanente Make-Up het beste kunt verzorgen. Volg dit advies goed op want de nazorg thuis heeft een groot effect op het uiteindelijke eindresultaat.
 
De Ombré Powder Brows worden gezet met gecertificeerde, natuurlijke pigmenten en blijven gemiddeld 1 tot 2 jaar zitten. In tegenstelling tot de reguliere tatoeage vervagen deze pigmenten kleurecht. Hierdoor blijven ze langer mooi en zullen ze niet groen uitslaan. Wij werken volgens de strenge, hygiënische standaarden en regels van de GGD.
 
Bij alle SPMU behandelingen zit een nabehandeling na 6 weken inbegrepen voor het optimale resultaat! Bij de SPMU behandelingen is een aanbetaling van minimaal €100 vereist. Dit bedrag wordt tijdens de afspraak verrekend en houdt de tijd voor u gereserveerd. Deze aanbetaling is non refundable.
 
Lees de Aanvullende voorwaarden SPMU en de Voor & Nazorg SPMU goed door voordat u een afspraak inboekt.
 
Semi Permanente Make Up gaat weer vervagen. Hoe de kleur terug loopt en hoe snel dit vervaagt is niet van te voren in te schatten en is afhankelijk van de nazorg van de klant. Hier heeft Salon SanTari geen invloed op en is hier ook niet verantwoordelijk voor. Om uw SPMU bij te houden is een jaarlijkse touch-up behandeling gewenst. Wanneer uw SPMU volledig is verdwenen, betaalt u de nieuwprijs voor de jaarlijkse touch-up behandeling.
 
Prijzen SPMU behandelingen 
 • Intakegesprek SPMU is gratis bij het inplannen van een behandeling.
 • Intakegesprek (inclusief voortekenen) zonder behandeling €50. Wanneer u binnen 14 dagen de behandeling alsnog in boekt, dan wordt de €50 in mindering gebracht van het totaal bedrag.
 • Ombre Powder Brows: €375 Opzetten wenkbrauwen inclusief 1 nabehandeling. De nabehandeling moet binnen 6 weken na de eerste behandeling plaats vinden (hierna betaalt u €75 wanneer de nabehandeling plaats vindt tot 3 maanden na de eerste behandeling. Na deze 3 maanden betaald u het reguliere touch-up tarief).
 • Touch-up binnen 1 jaar: €150 (1 onderdeel. 2 onderdelen €200. SPMU gezet door Salon SanTari)
 • Touch-up na 1 jaar: +€10 per maand (SPMU gezet door Salon SanTari)
 • Touch-up na 2 jaar: prijs in overleg (SPMU gezet door Salon SanTari)
 • Een extra nabehandeling bedraagt €75 per behandeling en is mogelijk binnen 6 weken na de eerste nabehandeling. Dit is eenmalig geldig.
 
De prijzen voor SPMU Touch-up behandelingen gelden uitsluitend voor klanten van Salon SanTari. 
 
Is uw semi permanente make-up niet bij ons gezet dan kunt u door middel van een intake gesprek met ons bespreken of er mogelijkheden zijn om dit wel bij ons bij te laten werken en welk kostenplaatje hier bij hoort. Hetzelfde geldt voor foutief aangebrachte Semi Permanente Make Up.
 
Voor alle SPMU betalingen geldt een aanbetaling van minimaal €100 bij inboeken van uw afspraak. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op uw behandeling. Indien u uw afspraak wilt verzetten (tot 48 uur voor aanvang van de afspraak, daar binnen verliest u uw aanbetaling om de verloren gereserveerde tijd te bekostigen) wordt uw aanbetaling niet uitbetaald maar verrekend met de nieuwe afspraak (binnen 1 maand na de oorspronkelijk geplande datum). 
 
Alle prijzen zijn inclusief:
 • Browmapping
 • Kleur bepaling
 • Het in model brengen van de wenkbrauwen door overtollige haren te verwijderen
 • De behandeling en nabehandeling
 • Aftercare crème voor thuis gebruik (indien geadviseerd)
 
Hoelang duurt de behandeling?
De eerste sessie duurt ongeveer 3 uur. We zullen uw wensen uitgebreid bespreken, daarna zullen we uw wenkbrauwen voortekenen en bijwerken tot u helemaal tevreden bent voordat we beginnen met het pigmenteren. Ook zullen we samen een perfecte kleur voor u kiezen welke aansluit met de haar- en huidskleur.
 
Na 6 weken dient u terug te komen voor een tweede sessie. Tijdens deze sessie controleren we of de wenkbrauwen goed zijn geheeld en werken we ze waar nodig bij. Deze tweede sessie duurt maximaal 60 minuten.
 
 
Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?
Semi Permanente Make-Up, oftewel SPMU, is een behandeling waarbij pigment in de huid wordt ingebracht. Dit wordt ook wel pigmenteren genoemd. Semi Permanente make-up word aangebracht in de basaalcellen laag. Omdat deze laag zich boven de lederhuid bevind zal het pigment langzaam vervagen. (In tegenstelling tot een tatoeage) Een jaarlijkse touch-up houdt de kleur mooi zichtbaar.
 
Permanente make-up en tatoeage hebben veel gemeen. Bij beide technieken wordt een kleurstof met behulp van een naald in de huid aangebracht. Bij Permanente make-up als bij tatoeage gaat het om een blijvend karakter van de pigmentatie.
 
Maar er zijn ook verschillen: Tatoeages worden dieper in de huid aangebracht dan Permanente make-up. Omdat een tattoo dieper wordt aangebracht, blijft een tattoeage na één behandeling veel beter zitten dan Permanente make-up. In het gelaat mag niet dieper gepigmenteerd worden in verband met fijne bloedvaten en zenuwbanen. Daarnaast is er een verschil tussen het pigment van Permanente make-up en het pigment van tatoeages wat o.a. maakt dat de één vervaagt en de ander niet
 
Het grootste verschil zit tussen Permanente make-up en tatoeage in het doel waarom het is aangebracht. Een tattoo is een sieraad en mag of moet gezien worden. Permanente make-up is bedoeld als versterking van de natuurlijke contouren en is vaak het mooist als het niet opvalt.
 
Hoe lang de Ombré Powder Brows precies blijven zitten is afhankelijk van o.a. uw huidtype, huidverzorging en levensstijl. Heeft u een zeer vette huid, scrubt u veel of stelt u uw huid vaak en langdurig bloot aan felle zon? Dan bestaat de kans dat het sneller zal vervagen.
 
Wij adviseren u om na de behandeling gelijk een vervolg afspraak in te plannen. Zo blijft u binnen de tijd en bent u verzekerd van een plek in onze agenda. Een nabehandeling moet altijd binnen 6 weken na de behandeling plaatsvinden. Hiervoor zijn geen uitzonderingen mogelijk ook niet door overmacht. Na 6 weken worden er extra kosten berekend.
 
 
Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is nauwelijks voelbaar, maar maar natuurlijk doen wij er alles aan om de behandeling zo aangenaam mogelijk uit te voeren. U mag voor de behandeling eventueel paracetamol nemen. U mag 1 dag van te voren geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen en geen alcohol en cafeïne houdende producten gebruiken.
 
 
Welke pigmenten worden er gebruikt?
Wij werken enkel met REACH READY pigmenten welke EU gecertificeerd, dermatologisch getest en vrij van conserveermiddelen zijn om allergieën te voorkomen. De pigmenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt om bij elke haarkleur te matchen. 
 
 
Kan ik een behandeling ondergaan wanneer ik botox heb gezet?
Wanneer u botox heeft laten plaatsen in het voorhoofd dient u 4 weken te wachten voordat u een Ombré Powder Brow behandeling kunt ondergaan. Het stofje botulinetoxide werkt op de spieren waardoor ongelijke wenkbrauwen kunnen ontstaan. De spieren moeten eerst tot ‘rust’ komen voordat er een behandeling plaats kan vinden. Andersom kunt u ook 4 weken na een ombré powder brow behandeling weer botox laten plaatsen.
 
 
Zijn er bijwerkingen tijdens of na de behandeling?
Ernstige bijwerkingen van Ombré Powder Brows komen zeer zelden tot nooit voor. De huid rondom de wenkbrauwen zal vlak na de behandeling een beetje rood, opgezwollen en gevoelig kunnen zijn.
 
Er word gewerkt op een levende huid met verschillende huidtypes. Vooraf is er niet zichtbaar of de huid het pigment vast houd of afstoot. Afstoot komt bijna niet voor maar wanneer dit wel het geval is kan het betaalde bedrag niet worden terug gevorderd. Indien de oude SPMU niet of nauwelijks meer zichtbaar is, kan er geen touch-up meer worden uitgevoerd. In dat geval moet er een afspraak gemaakt worden voor het opnieuw opzetten van de SPMU. Wacht dus niet te lang met uw touch-up.
 
Let er wel op dat u onze nazorg instructies goed naleeft voor het beste en snelste helingsproces en het mooiste resultaat. U krijgt al voor de behandeling uitgebreide informatie toegestuurd waarop alle voor en nazorg instructies beschreven staan.
 
 
Voor wie is Ombré Powder Brows geschikt?
 Ombré Powder Brows zijn geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Twijfelt u of heeft u vragen dan kunt u een intakegesprek inplannen om alles samen te overleggen in de salon.
 

Wij voeren geen Ombré Powder Brow behandelingen uit bij personen die:
 • Jonger zijn dan 18 jaar (Onder deze leeftijd is het bij ons niet mogelijk om permanente make up te laten plaatsen. Bij twijfel zal er om legitimatie worden gevraagd. Wanneer een klant geen 18 blijkt te zijn dient de gereserveerde behandeling wel volledig voldaan te worden om de gereserveerde tijd te bekostigen)
 • Zwanger zijn of borstvoeding geven
 • Lijden aan diabetes, hemofilie of immuunziekte
 • Last hebben van epileptische aanvallen
 • Chemotherapie of bestraling ondergaan
 • Last hebben van hart- en vaatafwijkingen
 • Last hebben van huidirritatie op en/of rond de wenkbrauwen
Heeft u één van deze aandoeningen of gebruikt u bloedverdunners of antibiotica? Overleg dan eerst de mogelijkheden met uw behandelend arts.
 
 
Nazorg:
Houdt de wenkbrauwen 7 dagen lang droog. Bij ernstige jeuk mag de crème gebruikt worden. Dep de eerste dag de wenkbrauwen om de 30 minuten met een vochtig watje tot dat er geen wondvocht meer vrijkomt. De eerste 3 dagen dient u de wenkbrauwen in de ochtend en avond voorzichtig te wassen met een ph neutrale en parfumvrije zeep (neutral, sebamed).
 
 
Bescherm uw SPMU tegen de zon!
 
Recentelijk hebt u uw wenkbrauwen laten zetten door middel van permanente make-up óf u laat dit binnenkort doen. Súperleuk, handig en mooi! Nu u eenmaal de stap hebt gezet voor de perfecte wenkbrauw wilt u ze zo lang mogelijk mooi houden toch?
 
Met de komst van het voorjaar en de zomer bestaat er een grote kans dat de schadelijk Uv-stralen van invloed zijn op uw permanente make-up. Maar ook in de herfst en winter adviseren wij u om uw wenkbrauwen elke dag te beschermen met een uv blocker.
 
Geef uw wenkbrauwen daarom extra verzorging door ze te beschermen met zonnebrand met een hoge beschermingsfactor (ook bij een zonnebankbezoek) dit voorkomt verkleuring van uw permanente make-up. 
 
 
U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 48 uur voor aanvang van de afspraak, daarna zijn wij genoodzaakt 50% van de behandelprijs in rekening te brengen. Bij niet tijdig annuleren van de afspraak, wordt het gehele bedrag voor de behandeling in rekening gebracht.