Prijzen PMU behandelingen

Wanneer u er voor kiest om binnen 14 dagen toch een behandeling te nemen dan wordt de €50,– in mindering gebracht van het totaal bedrag.

 

Eyes  
Infralash (optische wimperverlenging) €150,-
Eyeliner (basis) boven of onder €170,-
Eyeliner (basis)  boven + onder €300,-
Eyeliner shadow 1 of 2 kleuren €350,-
Eyeliner boven/latinoliner €350,–

 

Brows  
Hairstroke Brows 3D €350,-
Microblading Brows €350,-
Ombre Brows €350,-
Fushion Brows (Hairstrokes & schaduw) €375,-

 

Lips  
Liplijn €200,-
Ombre Lips €350,-
Full Lips
€395,-
 
 

 
 
 
Prijzen PMU Nabehandelingen/Touch Up
Infralash boven/onder v.a. € 80,-
Eyeliner boven/onder v.a. € 100,-
Eyeliner boven + onder v.a. € 150,-
Hairstroke Brows 3D v.a. € 175,-
Microblading Brows v.a. € 175,-
Ombre Brows v.a. € 175,-
Lips v.a. € 175,-

De prijzen voor PMU TouchUp behandelingen gelden uitsluitend voor klanten van Studio Divine. De TouchUp behandeling dient plaats te vinden binnen 18 maanden na de laatste behandeling.

Wanneer u vanuit een andere salon met oude permanente make up bij mij komt kunt u altijd een intakegesprek aanvragen, zo kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken. Dit intakegesprek is geheel gratis. Dit geldt ook voor foutief aangebrachte Permanente Make Up.

Ik raad u wel aan na de behandeling gelijk een vervolg afspraak in te plannen. Zo blijft u binnen de tijd en bent u verzekerd van een plek.


Waarom Permanent Make-Up?

De reden waarom er gekozen kan worden voor Permanente Make Up zijn zeer uiteenlopend. Natuurlijk is de reden per persoon verschillend en dat maakt het ook  een interessant en prachtig vak om te doen. Veel mensen denken vaak aan een zeer opgemaakt gezicht of de donkere liplijn die jaren terug regelmatig werd gepigmenteerd. Integendeel want met een mooie Permanente Make Up behandeling kunnen we op een natuurlijk uitziende manier meer expressie en frisheid in het gezicht creëren, bij zowel jong als oud.

U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Een aantal redenen om een PMU behandeling te overwegen:

 • coveren van foutief aangebrachte Permanente Make Up.
 • u wordt ouder en het pigment van de huid wordt lichter (bijv. weinig kleur in de lippen).
 • u gebruikt geen make-up maar wilt toch op een natuurlijke manier meer expressie in het gezicht.
 • u heeft een vermoeide uitstraling en weet dit niet te veranderen.
 • zonder make-up voelt u zich niet prettig.
 • u heeft moeite met het opmaken van gewone make up.
 • u heeft geen zin in het opmaken met gewone make up.
 • u heeft weinig tijd voor het opmaken met gewone make up.
 • u gebruikt altijd een potlood of sjabloon.
 • u heeft geen volle wenkbrauwen.
 • u heeft helemaal geen wenkbrauwen meer.
 • u draagt contactlenzen of bril.
 • u traant erg veel, waardoor uw gewone make up niet goed blijft zitten.
 • u bent allergisch voor make up.
 • u bent allergisch voor haarverf – PPD – paraphenylenediamine.
 • u doet veel aan sport en u wilt er dan ook verzorgd uit blijven zien.
 • u bezoekt vaak sauna’s of zwembaden.
 • u heeft littekens of imperfecties (zowel mannen als vrouwen).
 • u lijdt aan de ziekte Alopecia.
 • u lijdt aan de ziekte Trichtillomanie.
 • u begint binnenkort aan een chemokuur.
 • u heeft een chemokuur ondergaan.

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over permanente make up daarom vind ik het erg belangrijk om tijdens het intake gesprek alles goed met u door te nemen. Veel mensen verwachte dat PMU hetzelfde is als tatoeëren en dat het voor altijd in de huid blijft, dit is echter niet het geval.

Doordat Permanent Make Up in de lederhuid wordt geplaatst, is deze pigmentatie niet daadwerkelijk permanent.  Door o.a. UV licht en het natuurlijk vernieuwen van de huid, zal de pigmentatie na 1,5-2 jaar vervagen. Om de Permanent Make Up het mooist te houden adviseer ik om dit zeker om de 18 maanden te laten bijwerken.

Om een mooi resultaat te bereiken zullen er twee behandelingen plaatsvinden met een tussenperiode van 6 tot 8 weken. Een eerste behandeling duurt ongeveer 3 uur, dit hangt uiteraard af van welke behandeling u kiest. Het pigmenteren van verschillende technieken is nagenoeg pijnloos maar kan altijd door middel van een verdoving crème (EMLA) verdoofd worden. Vaak blijkt dat dit echter niet nodig is. Gelieve de huid voor de tijd niet insmeren met EMLA.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd 3 a 4 tinten donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Ook zult u ervaren dat er veel veranderingen gebeuren met de kleur tijdens het helingsproces, ik zal u een zo duidelijk mogelijke uitleg geven en ook ontvang u van mij de uitleg over hoe u thuis de pigmentatie dient te verzorgen. Volg dit advies goed op want de nazorg thuis heeft een groot effect op het uiteindelijke eindresultaat.

Wanneer u al Permanente Make Up heeft laten plaatsen door mij dan kunt u altijd een kosteloze controle laten uitvoeren zodat ik kan kijken of uw Permanent Make Up bijgewerkt moet worden of dat u nog wel even vooruit kan, dit is per persoon verschillend en u kunt van mij een eerlijk advies verwachten.

Dit kan natuurlijk ook wanneer u een Permanente Make Up door een andere specialist heeft laten plaatsen. U kunt dan een afspraak met mij maken voor een intakegesprek zodat ik kan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik werk zelf met de pigmenten van Swiss Color. Deze pigmenten zijn ijzeroxide vrij. Dit zijn helaas nog lang niet alle pigmenten in Nederland en andere landen.

Het grote nadeel van ijzeroxides in pigmenten is de rode waas die na verloop van tijd in de huid zichtbaar wordt en niet meer weg trekt. Ook ervaren sommige patiënten dat zij last krijgen onder een MRI of CTscan. Dit zijn belangrijke redenen om te kiezen voor ijzeroxidevrije pigmenten.

In Nederland moet een Permanent Make Up specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëne aspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen. Bij iedere behandeling behoort dan wel een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt te worden.

In Nederland is zelfs een wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit moet blijken uit een certificaat/vergunning van de GGD dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dat de salon aan alle eisen voldoet.

De veiligheid van de pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Het Landelijke Centrum voor Hygiene en Veiligheid en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houden zich met de controle op het veilig aanbrengen van Permanent Make Up bezig.