Veelgestelde vragen

Hieronder treft u informatie aan over veelgestelde vragen met betrekking tot wimperextensions en kunstnagels.

 

Veelgestelde vragen over Kunstnagels

Onderhoudsadviezen:

* Aceton heeft een uitdrogende/oplossende werking en beschadigt daardoor uw kunstnagels, gebruik uitsluitend nagellakremover zonder aceton.

* Vermijd direct contact met alle schoonmaakmiddelen en chemicaliën zoals: aceton, spiritus, terpentine, benzine, bleek, chloor, terpentine, ammoniak, kalkreiniger etc. Kunstnagels/gelpolish zijn hier niet tegen bestand. Draag tijdens het schoonmaken altijd huishoudhandschoenen.

* Knip nooit uw kunstnagels  (of natuurlijke nagels) met een nagelschaar, ze zullen gegarandeerd barsten (en bij uw natuurlijke nagels krijgt u last van onychoschisis/splijtende nagels). Wilt u ze inkorten? Gebruik dan uitsluitend een geschikte vijl (verkrijgbaar in de salon) of laat ze inkorten in de salon. Wanneer u uw nagels regelmatig stoot zijn ze te lang.

* Niet alleen eenmalig hard stoten maar ook meermaals zacht stoten of systematisch tikken op harde oppervlakken, zullen uw kunstnagels verzwakken. Wees hier alert op. Ontzie uw nagels, probeer niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duim en wijsvinger. 

* Peuter nooit aan uw kunstnagels! (dit veroorzaakt beschadigingen aan uw natuurlijke nagel!) Laat eventuele haakjes of luchtrandjes professioneel verhelpen in de salon of vijl ze voorzichtig bij met een geschikte vijl.

* Wanneer u een breuk of scheur heeft ontstaat er ruimte tussen het product en de natuurlijke nagel. In deze ruimte nestelen zich binnen de kortste keren bacteriën en schimmels, met alle gevolgen van dien. Lijm nooit zelf een breuk of scheur maar laat dit professioneel en steriel repareren in de salon.

* Wees voorzichtig met handvatten, kastgrepen, het openen van blikjes, het indrukken van knoppen, etc. Wanneer u hierachter blijft haken, kan uw kunstnagel afbreken.

* Door de volgende middelen kunnen uw kunstnagels vergelen: haarverf, kleurspoeling, kleurmousse, zelfbruiner, zonnebrandcremes, foundations, uv stralen, nicotine, kruiden/specerijen/marinades, sterk gekleurde groenten/fruit (denk hierbij bijvoorbeeld aan rode bieten). Vermijd direct contact.

* Laat uw kunstnagels op tijd nabehandelen! Hoe meer uitgroei, hoe groter de kans op afbreken, lifting (luchtranden), of scheuren. Immers, de verhouding van uw kunstnagels verschuift waardoor het breekpunt niet meer optimaal verstevigd is. Wacht dus niet te lang! Salon SanTari berekent na 3 weken een nieuwe set prijs.

* Wilt u de kunstnagels verwijderen? Trek nooit het product van uw natuurlijke nagels af, ze zullen gegarandeerd uw natuurlijke nagels beschadigen! Laat kunstnagels altijd professioneel verwijderen.

* Nagelriemen sluiten de nagelwortel (basis van de nagelplaat) af en bieden zodoende bescherming tegen ontstekingen. Het zelf knippen van de nagelriem is ten zeerste af te raden. Nagelriemolie hydrateert de nagelriemen en draagt bij aan gezonde nagels die goed blijven hechten. Gebruik daarom regelmatig (bij voorkeur dagelijks) een voedende nagelriemolie. Bij Salon SanTari kunt u kwalitatief hoogwaardige nagelriemolie verkrijgen.

* Een kunstnagel hecht het beste op een gezonde en onbeschadigde nagel. Wilt u uw beschadigde nagels behandelen, dan is een IBX behandeling zeer geschikt in combinatie met Dadi'oil. 

* Hormonale schommelingen, zwangerschap op bepaalde medicatie (bijvoorbeeld Antidepressiva, antibiotica, chemo, schildklier) kunnen van invloed zijn op de hechting van het kunst product op uw natuurlijke nagels. Meld dit bij aanvang van een behandeling. Dergelijke informatie blijft vertrouwelijk.

Wat zijn Solar nails? 

Jaren geleden heeft een gerenommeerd merk in de kunstnagelbranche een lijn gevoerd welke solar heette. Die lijn is jaren geleden door hun uit de markt gehaald omdat deze niet meer voldeed aan de eisen van dat moment. Wat wordt er dan verkocht als solar nails? In veelal salons met medewerkers uit Aziatische landen, wordt een acrylpoeder gebruikt welke wordt geïmporteerd uit een Aziatisch land. In deze acryl wordt Methyl MethAcrylaat (MMA) toegevoegd, een veel goedkopere product op basis van lijm. MMA heeft als eigenschap dat het een enorme hechtkracht heeft op een ruwe ondergrond. En die ruwe ondergrond en de lijmbasis is nu net hetgeen waar de problemen door worden veroorzaakt. Om deze ruwe ondergrond te creëren moet de natuurlijke nagel zodanig ruw gevijld worden, dat er veel te veel van de natuurlijke nagel verloren gaat (wat rode en pijnlijke vlekken op de nagelplaat veroorzaakt. Je kijkt als het ware door de nagel heen) De kunstnagel welke vervolgens geplaatst wordt, is zo verschrikkelijk hard dat deze bij stoten niet loslaat, maar in het ergste geval breekt met natuurlijke nagel en al! (via google kunt u vele voorbeelden vinden). Het goedkope lijmmiddel zorgt weliswaar voor een uitstekende hechting en snelle droogtijd van de kunstnagel, maar bij sommige personen kan dit middel allergische (huid)reacties veroorzaken. Een klacht die kan optreden wanneer er acryl met MMA op uw nagels is geplaatst is een 'kloppend'' gevoel in de nagels. Tevens heeft MMA de neiging zich in de natuurlijke nagel te vreten. Ook kunnen deze nagels niet of nauwelijks worden opgevuld of verwijderd, omdat het materiaal zo hard is. Vaak worden de nagels er met grof geweld afgehaald, waardoor de natuurlijke nagels nog meer beschadigen. Kies daarom voor een goed geschoolde nagelstyliste die met kwalitatief goede producten werkt!

Hoe worden de wimperextensions aangebracht?

Uiteraard zijn wij bij Salon SanTari gecertificeerde wimperstylistes. De behandeling duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur waarbij u ontspannen op een ergonomische behandelstoel ligt. Desgewenst kunt u nog een extra toedekdeken krijgen, zodat u het niet koud zult krijgen tijdens de behandeling. Nadat u uw wensen voor de lengte en krul heeft besproken en de styliste heeft bepaald of dit mogelijk is voor uw type wimper, plakken wij uw onderste wimpers af met een speciale micropore tape en een siliconen eyepad. Dit zorgt ervoor dat de bovenste en onderste wimpers niet aan elkaar plakken tijdens de behandeling. De siliconen eyepad hydrateert de kwetsbare huid rondom de ogen en voorkomt uitdroging. Vervolgens worden uw wimpers zorgvuldig gereinigd met een primer, waardoor de hechting van de wimperextension-lijm vergroot wordt. Daarna worden de wimperextensions met de speciale wimperextension-lijm één voor één aan uw natuurlijke wimpers bevestigd, dit geeft een natuurlijk effect. De wimperextensions zijn vervaardigd uit hoogwaardig anti-allergisch materiaal met een vollere aanzet aan de basis die geleidelijk dunner wordt naar het uiteinde, exact als een natuurlijke wimperhaar. De behandeling wordt als zeer ontspannen ervaren en veel mensen vallen tijdens de behandeling zelfs in slaap!

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling voor het plaatsen van een nieuwe set wimperextensions is ongeveer 2 uur, afhankelijk van de staat en hoeveelheid van je natuurlijke wimpers. Een refill-behandeling neemt ongeveer 1 uur in beslag, tevens afhankelijk van de staat van uw wimperextensions, hoeveelheid natuurlijke wimpers en hoeveel u er bent verloren in de loop van de weken.

Hoe lang blijven de wimperextensions zitten?

Uw natuurlijke wimpers hebben een groeicyclus van 6 tot 8 weken en vallen daarna uit, waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuw wimperhaartje om te groeien. Wanneer uw natuurlijke wimper uitvalt, valt de aangehechte wimperextension hiermee ook uit. U zult gemiddeld 3 a 5 wimperextensions per dag verliezen. De wimperextensions blijven gemiddeld 2 tot 4 weken mooi zitten, daarna is het raadzaam om terug te komen voor een refill-behandeling, waarbij uw wimpers weer worden aangevuld met nieuwe wimperextensions. Hiermee voorkomt u dat er 'gaten' in de wimperlijn ontstaan en behoudt u mooie volle wimpers.

Kan ik alles doen met mijn wimperextensions?

Het is belangrijk dat u er zorg voor draagt dat de wimperextensions de eerste 24 uur niet in aanraking komen met water (in verband met de hechting van de lijm). Hierna kunt u er mee omgaan zoals u gewend bent met uw eigen wimpers. Even een uurtje sporten, een dagje naar het zwembad of de sauna is dan ook geen probleem. Let er wel op dat u voorzichtig bent met wrijven in uw ogen en oliehoudende producten (zoals uw make-up). Aan het einde van de behandeling ontvangt u een flyer met verzorgingstips, alle do's and don'ts.  

Wimperextensions en het gebruik van make-up zoals eyeliner

Het is mogelijk make-up te gebruiken (met uitzondering van mascara. Ook het gebruik van eyeliner wordt afgeraden met uitzondering van de speciale LashTag eyeliner die specifiek gemaakt is voor wimperextensions en geen olie bevatten. Verkrijgbaar in de salon.), mits u make-up op waterbasis gebruikt. Make-up op oliebasis verkort de levensduur van uw wimperextensions, omdat de olie een negatief effect heeft op de wimperextension-lijm. Informeer in de salon wat u het beste kunt gebruiken, wij voorzien u graag van advies. 

Het verwijderen van uw make-up

Net als in veel make-up zit er in de meeste make-up removers (crèmes, lotions en doekjes) oliën, die de retentie doen verminderen, waardoor de extensions uitvallen. Bij Salon SanTari is een speciale wimpershampoo verkrijgbaar, die niet in uw ogen prikt en waarmee u in combinatie met de speciale wimper cleaning brushes uw wimpers kunt wassen en uw make-up goed kunt verwijderen.
 

Beschadigen wimperextensions de natuurlijke wimpers?

Wimperextensions zijn bewezen onschadelijk voor de natuurlijke wimpers te zijn, mits ze correct zijn geplaatst door een gecertificeerd styliste, ze niet met opzet eruit worden getrokken (bijvoorbeeld door overmatig wrijven in de ogen, aan de wimpers 'pulken' of trekken) en zorgvuldig worden onderhouden (u ontvangt na de behandeling een flyer met instructies met betrekking tot de verzorging van uw wimperextensions). Hoe zorgvuldiger u met de wimperextensions omgaat, hoe langer u er plezier van zult beleven. 

Verwijderen van Wimperextensions

Het verwijderen van de wimperextensions doen wij voor u. De wimperextensions kunnen namelijk heel gemakkelijk, veilig en in relatief weinig tijd (ongeveer 30 minuten) voor u verwijderd worden met eyelashremover. Hiermee garandeert u zichzelf ervan dat uw natuurlijke wimpers onbeschadigd blijven.

Bent u gevoelig voor pleisters of allergisch voor latex? Dan kunnen wij helaas geen wimperextensions bij u plaatsen.