Reiki-behandeling

Reiki is een natuurlijke helingswijze uit Japan die lichaam en geest in balans brengt door lichte aanraking. Het zorgt voor diepe ontspanning en meer energie.

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau. Reiki activeert het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen en te genezen. Door reiki word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. Deze overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Door reiki wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Rei(Universele) Ki(levensenergie) wordt gebruikt bij:

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de energie doorgegeven. Vindt u het vervelend om direct aangeraakt te worden, dan houd ik mijn handen enige centimeters boven uw lichaam. Schroom niet om tijdig aan te geven wanneer u een bepaalde positie als onplezierig ervaart. Deze wordt dan uiteraard vermeden. Reiki vindt namelijk altijd de juiste weg.

Wanneer u bij mij in de salon binnen komt voor de Reiki-behandeling treft u een prettige, sfeervolle, warme, schone en rustige behandelruimte aan. Eventueel kan ik een extra deken over u heen leggen, zodat u het niet koud zult krijgen. In overleg met u zal er geurolie, geurkaarsen en/of wierrook gebruikt worden. Dit is afhankelijk van uw wensen.

Reiki is geen snelwerkende symptoombehandeling. Genezing of verbetering is een proces dat tijd vraagt. Het heeft geen bijwerkingen. Wel kan er een tijdelijke verergering van klachten optreden, zoals ook met homeopathische middelen gewoon is. Reiki combineert goed met andere therapie├źn en medicijngebruik, maar vervangt nooit de expertise van artsen en doktoren.